Lecțiile de pian

Intre baschet, fotbal, karate și telefoane mobile, programul copiilor noștri este plin de activități distractive. Daca nu sunteti inca decisi cu privire la adaugarea cursurilor de muzica in orarul saptamanal, iată câteva motive pentru care lecțiile de pian ar putea fi o activitate importantă in care copilul dumneavoastră să fie implicat.

Cursurile de muzica îi ajută pe copii să învețe cum să se concentreze și să fie răbdători. În timpul unei lecții de pian, se imbunatatesc multe abilități diferite. Elevii învață în esență cum să citească intr-o limbă complet nouă. Este o modalitate excelentă pentru copii de lasa stresul cotidian deoparte timp de o oră pe săptămână și de a se concentra. Chiar și lecțiile online sunt, de asemenea, o modalitate excelentă de a provoca copiii să deprinda o nouă abilitate. A învăța cum să constientizeze și să se concentreze asupra unei sarcini îi va ajuta în multe moduri diferite pe măsură ce cresc.

Lecțiile de pian ajută la dezvoltarea vorbirii, abilităților cognitive și abilităților sociale. „Studiul muzical necesită un grad ridicat de precizie în procesarea auditivă: a fi aproape în ton nu este suficient de bun. Acest lucru înseamnă că copiii pregătiți muzical sunt mai capabili să distingă detalii subtile ale vorbirii, ducând la o lectură îmbunătățită, o mai bună înțelegere și, de asemenea, o capacitate mai mare de a interpreta ceea ce spun cu adevărat alți oameni – copii și adulți ”. (Conservatorul Regal)

Lecțiile de pian sporesc stima de sine. Lecțiile de pian reprezinta o activitate în care copiii pot învăța să accepte criticile și să le foloseasca in mod constructiv. Depășirea feedback-ului negativ prin practică și realizarea obiectivelor va ajuta la creșterea încrederii și a stimei de sine la elevi. Recitalurile și alte spectacole vor contribui la creșterea încrederii în alte domenii non-muzicale, cum ar fi vorbirea în public. De asemenea, a avea o abilitate muzicală poate ajuta un copil să iasă în evidență față de toți ceilalți, sporind și mai mult încrederea în sine.

Add your thoughts

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Grațiela Solomon a început studiul cantoului clasic în adolescenţă, continuând mai apoi la Universitatea Națională de Muzică din Bucureşti. Cu toate acestea, dragostea sa pentru muzica pop nu a încetat să fie prezentă, aceasta îmbinându-se armonios cu răbdarea şi plăcerea de a lucra cu copiii.

Grațiela este o profesoară cu o stare de spirit veselă, abordând orele cu o atitudine relaxată, dorind mereu să scoată la lumină ce este mai pur, prin intermediul muzicii.

Maria Nicolae este o tânără profesoară cu o bună-dispoziție molipsitoare, care adoptă o abordare relaxată și distractivă. În clasa de chitară este un model de profesor dedicat, entuziast și efervescent.

Experiența sa cuprinde, de asemenea, activități în teatru și fotografie. În prezent își continuă studiile economice la Facultatea de Relații Economice Internaționale. Maria are o personalitate solară, prin care își împărtășește pasiunea pentru muzică.

Alexandra Sîrbu a început studiul pianului la o vârstă fragedă, atingând performanțe deosebite în cadrul educației sale muzicale. A absolvit licența și masteratul la Universitatea Națională de Muzică din București.

Este o profesoară energică, răbdătoare și încurajatoare. Alexandra pune accentul pe profesionalism și este concentrată pe auto-depășire și îmbunătățire continuă. Experiența pianistică acumulată în numeroși ani de studiu reprezintă un atribut extrem de valoros în activitatea sa didactică.

Irina Neacșu a început studiul muzicii la vârsta de șapte ani. A studiat pian, muzicologie și dirijat de orchestră. Este absolventă a Universității Naționale de Muzică din București. De cinci ani activează ca profesor de pian, îndrumând copii de toate vârstele.

Este o tânără entuziasmată de întregul fenomen muzical, ce încearcă să insufle această viziune în clasa de pian. Interesele sale culturale se extind asupra întregului spectru artistic, fiind o cititoare avidă și o admiratoare a artelor plastice. Informarea și educarea se numără printre activitățile sale preponderente.

Valentina "Valea" Boldurescu - dansator și coregraf, studentă la actorie la UNATC, absolventă a facultății de zâmbete și angajată la "Fabrica de vorbe și bucurii".

Este pasionată de viața frumos trăită, teatru și dans, ciocolată și cafea. 
Iubește copiii pentru că inocența lor îi oferă speranță și încredere. Consideră că nimic nu e mai frumos decât un zâmbet pur al unui copil fericit.

S-a născut vara ceea ce întotdeauna a crezut că o definește, iar dacă ar fi o mișcare de balet ar fi o "pirouette"... în pași de tango.