Are ureche muzicala dar oare este talentat?

Are ureche muzicala dar oare este talentat?

Inca de la o varsta frageda cei mai multi copii sunt fascinati de muzica. Observam cu usurinta cum puiul de om devine mai vesel si mai atent cand aude acordurile muzicale ale unei piese care ii capteaza atentia!
In definitiv, muzica joaca un rol deosebit de important in vietile noastre, a tuturor. Bebelusul inceteaza plansul de indata ce aude glasul mamei cantand melodii ritmate. Mai departe, multi dintre copii devin interesati de muzica si instrumentele muzicale, acestea avand darul sa le schimbe starea de spirit, sa-i inveseleasca sau linisteasca. Este deosebit de important ca parintii sa observe din timp daca copilul lor are inclinatii muzicale si sa-l incurajeze sa-si dezvolte aptiudinile!

Cum putem dezvolta talentul muzical la prescolari?

Primii ani de viata in familie, gradinita sunt aspecte deosebit de importante in stimularea talentului muzical. Daca parintii sau educatoarele sunt cunoscatori si iubitori de muzica, pot ajuta micii copii sa-si dezvolte simtul muzical.
Totusi, este un mare castig pentru prichindei daca au posibilitatea sa se initieze in tainele muzicii intr-un cadru organizat, alaturi de profesionisti care stiu sa le indrume pasii si sa le educe gustul.
Marele muzician maghiar, Kodaly Zoltan spunea ca nu exista copii fara auz muzical, fiecare dintre noi poate fi educat sa cante la un nivel acceptabil iar beneficiile sunt extraordinare: de la stimularea memoriei si a capacitatii de concentrare, la dezvoltarea si gestionarea eficienta a emotionalitatii, a cooperarii si competitivitatii.

La ce varsta poate invata copilul sa cante la un instument?

Cu exceptia talentelor exceptionale, fiecare copil poate incepe studiul oricarui tip de instrument de la varsta de 6 sau 7 ani. La aceasta varsta copilul este deja destul de dezvoltat atat fizic cat si mental pentru a se putea concentra pentru 50-60 minute.

Numai acei copii sa mearga la scoala de muzica care vor sa urmeze o cariera muzicala?

Cantatul si educatia muzicala de la scolile de muzica este potrivit pentru oricare copil contribuind la dezvoltarea armonioasa a personalitatii copilului.

Add your thoughts

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *