Are ureche muzicala dar oare este talentat?

Are ureche muzicala dar oare este talentat?

Inca de la o varsta frageda cei mai multi copii sunt fascinati de muzica. Observam cu usurinta cum puiul de om devine mai vesel si mai atent cand aude acordurile muzicale ale unei piese care ii capteaza atentia!
In definitiv, muzica joaca un rol deosebit de important in vietile noastre, a tuturor. Bebelusul inceteaza plansul de indata ce aude glasul mamei cantand melodii ritmate. Mai departe, multi dintre copii devin interesati de muzica si instrumentele muzicale, acestea avand darul sa le schimbe starea de spirit, sa-i inveseleasca sau linisteasca. Este deosebit de important ca parintii sa observe din timp daca copilul lor are inclinatii muzicale si sa-l incurajeze sa-si dezvolte aptiudinile!

Cum putem dezvolta talentul muzical la prescolari?

Primii ani de viata in familie, gradinita sunt aspecte deosebit de importante in stimularea talentului muzical. Daca parintii sau educatoarele sunt cunoscatori si iubitori de muzica, pot ajuta micii copii sa-si dezvolte simtul muzical.
Totusi, este un mare castig pentru prichindei daca au posibilitatea sa se initieze in tainele muzicii intr-un cadru organizat, alaturi de profesionisti care stiu sa le indrume pasii si sa le educe gustul.
Marele muzician maghiar, Kodaly Zoltan spunea ca nu exista copii fara auz muzical, fiecare dintre noi poate fi educat sa cante la un nivel acceptabil iar beneficiile sunt extraordinare: de la stimularea memoriei si a capacitatii de concentrare, la dezvoltarea si gestionarea eficienta a emotionalitatii, a cooperarii si competitivitatii.

La ce varsta poate invata copilul sa cante la un instument?

Cu exceptia talentelor exceptionale, fiecare copil poate incepe studiul oricarui tip de instrument de la varsta de 6 sau 7 ani. La aceasta varsta copilul este deja destul de dezvoltat atat fizic cat si mental pentru a se putea concentra pentru 50-60 minute.

Numai acei copii sa mearga la scoala de muzica care vor sa urmeze o cariera muzicala?

Cantatul si educatia muzicala de la scolile de muzica este potrivit pentru oricare copil contribuind la dezvoltarea armonioasa a personalitatii copilului.

Add your thoughts

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Grațiela Solomon a început studiul cantoului clasic în adolescenţă, continuând mai apoi la Universitatea Națională de Muzică din Bucureşti. Cu toate acestea, dragostea sa pentru muzica pop nu a încetat să fie prezentă, aceasta îmbinându-se armonios cu răbdarea şi plăcerea de a lucra cu copiii.

Grațiela este o profesoară cu o stare de spirit veselă, abordând orele cu o atitudine relaxată, dorind mereu să scoată la lumină ce este mai pur, prin intermediul muzicii.

Maria Nicolae este o tânără profesoară cu o bună-dispoziție molipsitoare, care adoptă o abordare relaxată și distractivă. În clasa de chitară este un model de profesor dedicat, entuziast și efervescent.

Experiența sa cuprinde, de asemenea, activități în teatru și fotografie. În prezent își continuă studiile economice la Facultatea de Relații Economice Internaționale. Maria are o personalitate solară, prin care își împărtășește pasiunea pentru muzică.

Alexandra Sîrbu a început studiul pianului la o vârstă fragedă, atingând performanțe deosebite în cadrul educației sale muzicale. A absolvit licența și masteratul la Universitatea Națională de Muzică din București.

Este o profesoară energică, răbdătoare și încurajatoare. Alexandra pune accentul pe profesionalism și este concentrată pe auto-depășire și îmbunătățire continuă. Experiența pianistică acumulată în numeroși ani de studiu reprezintă un atribut extrem de valoros în activitatea sa didactică.

Irina Neacșu a început studiul muzicii la vârsta de șapte ani. A studiat pian, muzicologie și dirijat de orchestră. Este absolventă a Universității Naționale de Muzică din București. De cinci ani activează ca profesor de pian, îndrumând copii de toate vârstele.

Este o tânără entuziasmată de întregul fenomen muzical, ce încearcă să insufle această viziune în clasa de pian. Interesele sale culturale se extind asupra întregului spectru artistic, fiind o cititoare avidă și o admiratoare a artelor plastice. Informarea și educarea se numără printre activitățile sale preponderente.

Valentina "Valea" Boldurescu - dansator și coregraf, studentă la actorie la UNATC, absolventă a facultății de zâmbete și angajată la "Fabrica de vorbe și bucurii".

Este pasionată de viața frumos trăită, teatru și dans, ciocolată și cafea. 
Iubește copiii pentru că inocența lor îi oferă speranță și încredere. Consideră că nimic nu e mai frumos decât un zâmbet pur al unui copil fericit.

S-a născut vara ceea ce întotdeauna a crezut că o definește, iar dacă ar fi o mișcare de balet ar fi o "pirouette"... în pași de tango.